Kabeljauwfilet met gekonfijte prei en schorseneren

Hoofdgerecht
Vergeten groenten
4
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 600 g prei uit de diepvries
  • 250 g schorseneren 
  • een handvol ontpitte en in stukjes gesneden zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 afgestreken el poedersuiker
  • 1 knoflookteentje
  • 4 el tomatencoulis
  • enkele takjes platte peterselie
  • zout en peper
Serveer met gegratineerde aardappeltjes.

Los de suiker op in de balsamicoazijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en laat de prei en de geperste knoflook er gedurende 3 minuten in fruiten. Voeg de balsamicosi­roop en zout en peper toe en laat het geheel, met geslo­ten deksel, een tiental minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe om met een houten lepel.

Gaar de schorseneren beetgaar in melk. Snij de grootste schorseneren in de lengte in 4 en voeg ze toe aan de prei.

Verdeel de kabeljauw in vier gelijke moten en schik ze op de prei en schorseneren. Voeg de olijven toe, dek de pan af en laat gedurende 10 minu­ten gaar worden op een zacht vuurtje (afhankelijk van de dikte van de vis).

Versier de borden met een streepje tomatencoulis en schik de vis op het groentebedje. Werk af met een takje peterselie.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief