Kabeljauwfilet met gekonfijte prei en schorseneren

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 25

Kabeljauwfilet heeft een verfijnde, neutrale smaak waardoor je dit stukje vis met heel wat ingrediënten kan combineren. Voor dit gerecht serveer je de kabeljauwfilet met gekonfijte prei en schorseneren.

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 600 g prei uit de diepvries
  • 250 g schorseneren 
  • een handvol ontpitte en in stukjes gesneden zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 afgestreken el poedersuiker
  • 1 knoflookteentje
  • 4 el tomatencoulis
  • enkele takjes platte peterselie
  • zout en peper

Serveer met gegratineerde aardappeltjes.

Recept

Los de suiker op in de balsamicoazijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en laat de prei en de geperste knoflook er gedurende 3 minuten in fruiten. 

Voeg de balsamicosi­roop en zout en peper toe en laat het geheel, met geslo­ten deksel, een tiental minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe om met een houten lepel.

Gaar de schorseneren beetgaar in melk. Snij de grootste schorseneren in de lengte in 4 en voeg ze toe aan de prei.

Verdeel de kabeljauw in vier gelijke moten en schik ze op de prei en schorseneren. Voeg de olijven toe, dek de pan af en laat gedurende 10 minu­ten gaar worden op een zacht vuurtje (afhankelijk van de dikte van de vis).

Versier de borden met een streepje tomatencoulis en schik de vis op het groentebedje. Werk af met een takje peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.