Kaastaart met speculoos en mandarijn

Broodje kaas
4
60
  • 500 gram platte kaas
  • 250 gram melk
  • 250 gram volle room
  • 150 gram suiker
  • 250 gram speculoos
  • 3 mandarijnen
  • sap van anderhalve citroen
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eierdooiers
  • 6 gelatineblaadjes
  • limoenschil
Je kan de kaastaart een dag op voorhand klaarmaken. Laat hem dan een hele nacht opstijven in de koelkast. De zeste van een limoen is een stukje dun gesneden buitenschil van de limoen. Gebruik daarvoor een dunschiller.

Breek de speculoos in stukjes en steek ze in de blender. Of steek de koekjes in een propere handdoek en stamp ze plat met een deegroller.
Doe de kruimels in een kom. Snij de boter in stukjes en kneed deze stukjes onder de kruimels.
Leg nu een laag speculoos op de taartbodem (gebruik best een springvorm). Zet het 30 minuten in de koelkast.

Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat even rusten.

Breng de melk, de eierdooiers en de suiker al roerend aan de kook. Van zodra het mengsel kookt, haal je het van het vuur.
Wring de gelatineblaadjes goed uit als ze zacht zijn en meng ze bij de warme melk. Laat vervolgens alles wat afkoelen.

Neem een kom en klop de room tot slagroom.
Meng de platte kaas onder het gelatinemengsel en meng dit met de slagroom.
Voeg er nu het citroensap bij en roeren maar! Voeg ook de zeste van de limoenschil toe. Het beslag is klaar.

Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.

Haal de taartbodem uit de koelkast en leg er de mandarijnenpartjes op.
Giet nu het plattekaasmengsel over de mandarijntjes. Verspreid alles goed met een spatel en strijk de bovenkant glad.

Zet de kaastaart voor minstens 4 uur in de koelkast en dan smullen maar!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.