Kaassticks

Broodje kaas
4
60

Voor de deeg:

  • 100 gram water
  • 100 gram melk
  • 4 eieren
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem

Voor de puree:

Je kan de kaassticks met om het even welke kaas maken. Probeer het maar eens uit met jouw lievelingskaas!

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en laat ze 20 minuten gaar koken in licht gezouten water.

Voor de deeg:

Neem een nieuwe kookpot en warm er de boter, de melk en het water in op.
Zodra het mengsel kookt, zet je de kookpot van het vuur.
Zeef er nu de bloem in en roer met een spatel.
Zet de kookpot met het mengsel terug op een laag vuurtje en roer met een spatel totdat er een deegbal ontstaat die niet meer aan de bodem van de pot plakt.
Haal de kookpot van het vuur en voeg 4 eieren één voor één al roerend toe.
Je deeg is klaar!

Voor de puree:

Giet de aardappelen af. Plet de aardappelen met een stamper.
Doe er eerst de melk bij. Daarna een beetje boter en 2 eieren toevoegen.
Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

Doe de puree door een zeef in een kom en meng met het deeg en de geraspte kaas. Gebruik evenveel puree als deeg.
Spuit het mengsel met een spuitzak in banden (lange stroken). Vries deze minstens 2 uur in.
Haal de bevroren banden uit de diepvries en snij ze in stokjes.
Frituur de kaassticks ongeveer 4 minuten goudbruin in een friteuse van 170 °C.

Om er een hoofdgerecht van te maken, kan je de kaassticks opdienen met wat rauwe groentjes: sla, tomaat en ajuin.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.