Ingrediënten
Voor het deeg:
- 125 g bloem
- 125 g boter
- 3 dl water
- 5 eieren
- snuifje peper
Voor de vulling:
- 250 g Brugge Goud of Nazareth Kaas geraspt
- 150 g boter
- 2 dl room
- een snuifje zwarte peper, zout en muskaatnoot
Recept
Voor het deeg
Het water laten koken en een snuifje peper en de boter toevoegen.
Dan op een laag vuur de bloem krachtig doorroeren tot je een glad deeg bekomt.
De kom van het vuur nemen en de eieren erdoor mengen opnieuw tot je een gladde massa bekomt.
Een ovenplaat inboteren en bestrooien met wat bloem.
Het deeg door middel van een spuitzak in bolletjes (diameter van 2 à 3 cm) of repen spuiten.
In een voorverwarmde oven van 220°C 30 minuten bakken zonder de oven te openen. Laten afkoelen en doorsnijden.
Voor de vulling
De boter smelten op een laag vuur, dan de Brugge Goud kaas (of Nazareth kaas) erdoor mixen met ½ dl room. Laten afkoelen.
1,5 dl room opkloppen en door de massa mengen. Wat peper en muskaatnoot toevoegen.
In een spuitzak doen, even laten opstijven en op het onderste deel van de opengesneden soezen spuiten (+/- 1cm dik) en de hoedje erop plaatsen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.