Kaasmousse met Brugge Jong

4
  • 250 g  Belgolight Jong
  • 1 geraspte citroenschil 
  • 1 dl water 
  • 10 g gelatinepoeder 
  • 4 wafelvormpjes 
  • 1,5 dl magere yoghurt 
  • 1,5 dl vloeibare honing 
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 2 eiwitten 
  • 3 soorten fruit bv. aardbeien, frambozen, jeneverbessen, enz. 
  • poedersuiker 
  • 4 takjes munt

Gelatine oplossen in warm water. Dan de yoghurt, de Belgolight, geraspte citroen, gemberpoeder en de honing stevig mixen in de blender. Dan pas de gelatineoplossing toevoegen en nog eventjes laten draaien.

Het geheel laten koelen. Eiwit stijfkloppen en dan door het mengsel roeren.  De mousse nog een paar uren in de koelkast plaatsen.

De wafelvormpjes vullen met een weinig fruit en daarop de mousse met een muntblaadje.

Op het bord schikken met nog wat fruit er rond, een paar drupjes honing en wat poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.