Kaashapjes voor bij de pint
Ingrediënten
Voor de mousse van kaas met kruidengelei:
- 3 dl witte wijn
- 1 citroen
- 1 kaneelpijpje
- 1 vanillestok
- 1 steranijsje
- 2 el honing
- 4 blaadjes gelatine (2g/blaadje)
- 1 appel
- 250 g melk
- 150 g abdijkaas (halfharde Postel)
- 200 g room
- bieslook
- nootmuskaat
- peper en zout
Voor de praline van geitenkaas:
- 1 stuk verse geitenkaas
- enkele half gekonfijte peertjes
- 3 plakken peperkoek
- een handvol hazelnoten
Voor de terrine van roggebrood en gelei van kweepeer:
- 12 plakken donker roggebrood (pumpernickel)
- gelei van kweepeer
- 8 plakjes passendalekaas
Deze hapjes zijn heerlijk bij bieren van hoge gisting.
Recept
Appel-Kruidengelei
Haal met een dunschiller de schil van de citroen. Breng de wijn aan de kook met de schil, kaneel, vanille, steranijs en honing.
Snijd de appel in kleine blokjes en doe ze er bij. Laat nog even doorkoken en haal van het vuur. Doe er 2 geweekte gelatineblaadjes bij en laat afkoelen.
Mousse van kaas
Laat de abdijkaas smelten in de hete melk. Klop intussen de room half op. Doe de resterende gelatine bij de melk en giet deze over de room. Breng op smaak met gesneden bieslook, peper, zout en nootmuskaat.
Giet de mousse in kleine glaasjes, maar laat nog wat ruimte over voor de gelei. Laat ook de mousse opstijven in de koelkast.
Haal de glaasjes uit de koelkast en werk ze af met de appel-kruidengelei.
Praline van geitenkaas
Laat voor de praline de peperkoek drogen in een oven op 60°C. Maal de peperkoek vervolgens fijn met de noten. Maak balletjes van de geitenkaas met binnenin een klein stukje peer. Haal de balletjes door het kruidige paneermeel.
Terrine
Leg voor de terrine een plakje kaas op het roggebrood. Besmeer met gelei van kweepeer en leg er nog een sneetje brood op, gevolgd door kaas, gelei en het laatste sneetje brood. Laat even staan om goed aan te sluiten. Snijd de terrine in hapklare stukken.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.