Kaasfondue van eigen bodem

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 120 g Nazarethkaas
  • 6 plakjes Brabanderkaas
  • 6 plakjes Belgolight gerijpt
  • 30 cl pilsbier
  • 5 cl jenever
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 1 teentje knoflook
  • 6 sneetjes brood
  • 2 appelen (Jonagold)
  • citroensap

Recept

Wrijf het fonduepannetje goed in met een knoflookteentje. Gooi er de gesneden stukken kaas in, samen met het bier, de jenever en het losgeklopt maïszetmeel. Meng goed en laat op een zacht vuur smelten. Zet het fonduepannetje op het fonduestel.

Verdeel het brood en de appel in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap, zo verkleuren ze niet.

Prik de stukjes brood en/of appel op je stokje en dompel in de gesmolten kaas. Smakelijk!
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.