Kaasfondue van eigen bodem

4
  • 120 g Nazarethkaas
  • 6 plakjes Brabanderkaas
  • 6 plakjes Belgolight gerijpt
  • 30 cl pilsbier
  • 5 cl jenever
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 1 teentje knoflook
  • 6 sneetjes brood
  • 2 appelen (Jonagold)
  • citroensap

Wrijf het fonduepannetje goed in met een knoflookteentje. Gooi er de gesneden stukken kaas in, samen met het bier, de jenever en het losgeklopt maïszetmeel. Meng goed en laat op een zacht vuur smelten. Zet het fonduepannetje op het fonduestel.

Verdeel het brood en de appel in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap, zo verkleuren ze niet.

Prik de stukjes brood en/of appel op je stokje en dompel in de gesmolten kaas. Smakelijk!
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.