Start to cook

Kaasfondue met gember

4
25
  • 300 g Brugge Blomme op kamertemperatuur (stuk)
  • 300 g Père Joseph (stuk)
  • 1 cm gember
  • 3 dl cider
  • 1 el maïzena
  • 2 el calvados
  • 5 gemberbolletjes of 2 el gembersiroop
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • verse groenten
  • noten/rozijnenbrood

Wrijf de fonduepan in met een stukje verse gember.
Rasp de Père Joseph en snij de Brugge Blomme in kleine stukjes.
Giet de cider in de fonduepan en breng aan de kook.
Voeg de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten.
Laat het kaasmengsel niet koken!

Roer in een kopje het maïszetmeel los met de calvados en meng dit door het kaasmengsel tot er een homogene massa ontstaat.
Breng de fondue op smaak met zout, peper en de gember.
Zet de fondue op een brander of een andere warmtebron op tafel.

Lekker met noten- of rozijnenbrood en eventueel verse groenten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.