Kaasfondue met gember

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 300 g Brugge Blomme op kamertemperatuur (stuk)
  • 300 g Père Joseph (stuk)
  • 1 cm gember
  • 3 dl cider
  • 1 el maïzena
  • 2 el calvados
  • 5 gemberbolletjes of 2 el gembersiroop
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • verse groenten
  • noten/rozijnenbrood

Recept

Wrijf de fonduepan in met een stukje verse gember.

Rasp de Père Joseph en snij de Brugge Blomme in kleine stukjes.

Giet de cider in de fonduepan en breng aan de kook.

Voeg de kaas toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Laat het kaasmengsel niet koken!

Roer in een kopje het maïszetmeel los met de calvados en meng dit door het kaasmengsel tot er een homogene massa ontstaat.

Breng de fondue op smaak met zout, peper en de gember. Zet de fondue op een brander of een andere warmtebron op tafel.

Lekker met noten- of rozijnenbrood en eventueel verse groenten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.