Kaas-havermoutpannenkoekjes

4

Voor de pannenkoekjes

  • 225 g havermout
  • 75 g bloem
  • 150 g gemalen Ename
  • 3 eieren
  • 2 dl halfvolle melk
  • 75 g boter
  • zout en peper

Voor de broccolisaus

  • 1 broccoli
  • 1ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dl room
  • muskaatnoot
  • zout en peper
     

Voor de pannenkoekjes

Meng in een kom havermout, bloem en kaas.
Splits de eieren.
Klop de dooiers met melk los en voeg zout en peper toe.
Maak een kuiltje in de bloem en roer er geleidelijk het dooiermengsel door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het deeg.

Verhit wat boter in de koekenpan.
Bak de pannenkoekjes goudbruin.
Houd ze warm.

Voor de broccolisaus

Fruit de fijngesneden ui en look in wat boter.
Voeg kleine stukjes broccoli erbij en laat ze met een beetje water gaar worden.
Voeg room toe en mix de saus, laat nog 15 min. pruttelen.
Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.

Serveer met de pannenkoekjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.