Jonge wortelen met chermoula

4
  • 1/2 bussel jonge wortelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels chermoula (Marokkaanse marinade)
  • grof zout
     

Schil de wortelen en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
De dikste exemplaren snijd je best overlangs.
Verhit de olie in een ruime pan en voeg de wortelen toe.
Roer enkele seconden om en kruid met zout en citroensap.
Overgiet de wortelen met een beetje water en laat ze sudderen tot ze beetgaar zijn.

Spoel de wortelen onder koud water.
Meng ze daarna met de chermoula en laat ze een uurtje marineren.

Serveer koud.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.