Japanse dipsaus voor Japanse tempura

Sauce
Type
Number of persons
Aantal personen

2

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Japanse saké
  • 3 eetlepels Japanse soja
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • ongeveer 5 cm vers fijn geschaafde daikon wortel
  • beetje wasabi

Recept

Meng de saké, soja en rijstazijn in schaaltje goed en laat 10 minuten staan. Verdeel het in 2 kleine kommetjes.

Doe de daikon in een kommetje en doe in een apart kommetje ietsje wasabi.

Meng er tijdens de maaltijd een beetje daikon en een mespuntje wasabi door, pas er mee op want de wasabi is erg scherp.

Je kan er later altijd nog wat naar eigen smaak toevoegen.

Dip de tempura in de sojasaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.