
Bij knapperige tempura hoort een lekker dipsausje. Met dit recept maak je een Japanse dipsaus die jouw tempura naar een hoger niveau tilt.
Ingrediënten
- 3 eetlepels Japanse saké
- 3 eetlepels Japanse soja
- 2 eetlepels rijstazijn
- ongeveer 5 cm vers fijn geschaafde daikon wortel
- beetje wasabi
Recept
Meng de saké, soja en rijstazijn in schaaltje goed en laat 10 minuten staan. Verdeel het in 2 kleine kommetjes.
Doe de daikon in een kommetje en doe in een apart kommetje ietsje wasabi.
Meng er tijdens de maaltijd een beetje daikon en een mespuntje wasabi door, pas er mee op want de wasabi is erg scherp.
Je kan er later altijd nog wat naar eigen smaak toevoegen.
Dip de tempura in de sojasaus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.