
Inktvis à la plancha met kruidenolie
Ingrediënten
- 600 g sepia of calamares
- 2 el gehakte peterselie
- 1 teentjes knoflook
- olijfolie
- grof zeezout
- peper uit de molen
- citroen
- waterkers
Recept
Snipper de knoflook fijn. Spoel de waterkers.
Maak ruitvormige insnijdingen in de inktvis en snij vervolgens in hapklare stukken.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er eerst de peterselie in. Voeg de gesneden inktvis en de gesnipperde knoflook toe en bak krokant en goudbruin. Kruid met grof zeezout en peper uit de molen.
Serveer als hapje met een partje citroen en wat waterkers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.