Inktvis à la plancha met kruidenolie

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

  • 600 g sepia of calamares
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper uit de molen
  • citroen
  • waterkers

Recept

Snipper de knoflook fijn. Spoel de waterkers.

Maak ruitvormige insnijdingen in de inktvis en snij vervolgens in hapklare stukken.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er eerst de peterselie in. Voeg de gesneden inktvis en de gesnipperde knoflook toe en bak krokant en goudbruin. Kruid met grof zeezout en peper uit de molen.

Serveer als hapje met een partje citroen en wat waterkers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.