In rum gebakken witloof

1
  • 1 stronkje witloof per persoon
  • 1,5 cl Monin Mojito siroop
  • 4 cl Havana 3 años rum (of andere rum)
  • een messnede boter
  • 2 el olijfolie
  • enkele takjes verse munt
  • 1 limoen
  • peper en zout
Spoel het witloof.
Pluk de witloofblaadjes elk afzonderlijk los.
Verwijder het harde gedeelte.
Warm boter en olijfolie samen op in een stoofpan tot de luchtbelletjes verdwenen zijn.
Schik de witloofblaadjes in de stoofpan.
Kruid met peper en zout.
Dek af en laat stoven tot ze gaar zijn.
 
Overgiet eerst met 1,5 cl monin mojito siroop en daarna met de Havana 3 años rum.
Laat kort uitdampen (een 2-tal seconden) en flambeer.
 
Schik de witloofblaadjes op een bordje.
Besprenkel met verse limoensap (knijp halve limoen uit).
Werk af met een muntblaadje en een schijfje limoen.
 
Serveertip:
Serveer er een mini mojito bij.
Met een bolletje ijs kan je het ook als een nagerecht serveren.
Mojito siroop kan je vervangen door gewone rietsuikersiroop waaraan muntblaadjes toegevoegd worden.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.