In de oven gebakken rosbief met ‘mandjes à la Duchesse’ en groentjes

4
(30) 35
  • 1 rosbief (600 g)
  • 150 g boter (50 g voor het vlees, 50 g voor de aardappelen, 50 g voor de groenten)
  • 500 g geschilde bloemig kokende aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • 8 jonge wortelen
  • 14 zilveruitjes
  • 8 miniraapjes
  • 1 theelepel tijmtakjes
  • peper en zout
     

Bak de rosbief aan beide kanten in een hete pan met wat boter. Leg het vlees nadien in een ovenschotel en strooi er een snuifje zout en peper op. Verdeel er enkele boterklontjes over en zet de schotel 30 à 40 minuten in de oven op 170°.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim gezouten water. Giet af en pureer ze. Voeg er dan de boter en de eierdooiers aan toe – peper en zout, naar smaak. Doe het geheel in een spuitzak en spuit ‘mandjes à la Duchesse’ op een beboterde bakplaat.

Schil de wortelen en de raapjes en maak de zilveruitjes schoon. Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel met koud water.

Neem het vlees uit de ovenschotel en laat het vlees 10 minuten rusten terwijl de jus inkookt tot een licht gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.

Kleur de ‘mandjes à la Duchesse’ een 10-tal minuten op 180°C in de oven. Stoof de gekookte groenten lichtjes met wat boter en tijm.

Snijd het vlees in plakjes en serveer op warme borden met de ‘mandjes’ en de groentjes. Lepel de jus over het vlees.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.