IJssoufflé van abrikozen met salade van aardbeien

Geert Van Der Bruggen
4
  • 200 g aardbeien
  • 5 cl vodka
  • 1 citroen
  • 50 g suiker
  • verse munt 

Voor de soufflé

  • 60 g eiwit
  • 80 g suiker
  • 30 g water
  • 125 g room
  • 200 g coulis van abrikozen

Breng voor de soufflé de suiker aan de kook met het water. Haal de pan, zodra het mengsel wat begint te verkleuren, van het vuur. De temperatuur van het mengsel is dan 120°C.

Klop intussen de eiwitten stijf en giet er de hete suikerstroop druppelgewijs bij. Laat koud kloppen. Het resultaat is Italiaanse meringue. Klop de room op en doe de eiwitten en de room bij de coulis. Spatel voorzichtig alles door elkaar. Doe het soufflémengsel in kleine vormpjes en laat 12 uur invriezen.

Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en marineer met de suiker, de vodka, de geraspte schil van de citroen, het sap van een halve citroen en wat fijngesnipperde munt.

Serveer de soufflé met de vruchtensalade en versier met een takje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.