IJskoude rode-bietensoep met rode vruchten en basilicum

4
  • 300 g gekookte rode biet (265 g uitgelekt gewicht)
  • 200 g rode vruchtenmengeling uit de diepvries
  • 100 g plattekaas
  • 200 ml water
  • 5 ijsblokjes
  • ½ komkommer
  • 10 verse blaadjes basilicum
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • ½ teentje knoflook
  • peper

Laat de rode vruchten ontdooien en bewaar het sap. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Pel en pers de knoflook.
Doe de helft van de rode biet in een blender samen met de ontdooide rode vruchten (met het sap), de stukken komkommer, de plattekaas, de mosterd, de basilicum, het water, de ijsblokjes en de knoflook. Voeg er peper aan toe en mix minstens 1 minuut. Controleer de smaak en textuur. Voeg er eventueel nog wat peper en 1 of 2 ijsblokjes aan toe. Mix opnieuw tot de soep de juiste textuur heeft.

Verdeel de soep over 4 diepe borden, versier met de overige blokjes rode biet en dien onmiddellijk op.
Serveer deze ijskoude soep eventueel met broodkorstjes besmeerd met wat pesto.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.