
IJskoude rode-bietensoep met rode vruchten en basilicum
Recept
Laat de rode vruchten ontdooien en bewaar het sap. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Pel en pers de knoflook.
Doe de helft van de rode biet in een blender samen met de ontdooide rode vruchten (met het sap), de stukken komkommer, de plattekaas, de mosterd, de basilicum, het water, de ijsblokjes en de knoflook. Voeg er peper aan toe en mix minstens 1 minuut.
Controleer de smaak en textuur. Voeg er eventueel nog wat peper en 1 of 2 ijsblokjes aan toe. Mix opnieuw tot de soep de juiste textuur heeft.
Verdeel de soep over 4 diepe borden, versier met de overige blokjes rode biet en dien onmiddellijk op.
Serveer deze ijskoude soep eventueel met broodkorstjes besmeerd met wat pesto.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.