Hutsepot uit de Béarn (“Garbure”)

1

Voor een maaltijdsoep:

  • 200 ml magere runderbouillon
  • 1 eetleper gehakte Flandriapeterselie
Van een rest hutsepot kan perfect een maaltijdsoep gemaakt worden. Doe de rest van de hutspot en de bouillon samen in een pan en laat op een zacht vuurtje opwarmen (geregeld roeren). Schep de soep in een grote soepkom en bestrooi met de peterselie.

Voorbereiding:

Laat de bonen al de avond voordien weken in koud water.


Spoel de halve witte kool en snijd ze in 6 stukken.
Schraap de wortelen, schil de aardappelen en pel de ui.
Maak de prei schoon (behoud een deel van het loof) en snijd ze in grote stukken.

Doe al deze groenten en de aardappelen in een grote pan met een dikke bodem.
Voeg de uitgelekte bonen en het gepeld knoflookteentje toe.
Leg hierop de plakken ham en het kruidentuiltje.
Kruid met peper en zout.

Voeg 1,5 l water toe.
Breng aan de kook, dek de pan af en laat 75 minuten zachtjes koken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.