
Ingrediënten
- 4 dikke schijven zeeduivel van 200 g
- boter
Hutsepot:
- 50 g rapen (in blokjes)
- 50 g schorseneren (in reepjes)
- 50 g knolselder (in blokjes)
- 50 g spruitjes (in 2 gesneden)
- 50 g aardappelen (in blokjes)
- 50 g ui (fijngesneden)
- 50 g groene kool (in kleine stukjes)
- 1 teentje look
- 500 g spekblokjes (gerookt en gezouten)
- 1 l kippenbouillon
- 1 kruidnagel, tijm en laurier
Nootmuskaatroom:
- 200 ml room
- mosterd
- versgemalen nootmuskaat
Hutsepot met zeeduivel –verrassend lekker!
Recept
Stoof voor de hutsepot de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle groentjes toe en kook zacht in de bouillon met de kruidnagel, tijm en laurier.
Klop voor de nootmuskaatroom de room voor 3/4 op met wat mosterd en nootmuskaat.
Bak de zeeduivel gaar in bruisende boter.
Schik wat van de hutsepot in een diep bord, leg de zeeduivel erop en werk af met een lepel nootmuskaatroom.
Recept Stijn Bauwens
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.