
Ingrediënten
- 1 komkommer (ongeveer 500 g)
- 1 kleine snoepkomkommer
- 4 el limoensap
- 200 ml water
- 25 g fijne suiker
- 50 ml acaciahoning
- komkommerbloemetjes of andere eetbare bloemetjes
- 4 takjes munt
Extra:
- Ijsmachine
Recept
Schil de komkommer en ontpit hem. Snijd in stukjes. Voeg het limoensap toe en mix.
Breng het water, de acaciahoning en de suiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 1 min. doorkoken. Laat afkoelen.
Giet de komkommerpuree bij de suikersiroop en roer goed door. Zet de ijsmachine aan en doe het mengsel erin. Laat draaien tot de massa dikker wordt (ongeveer 40 min.).
Snijd 4 fijne plakjes van de snoepkomkommer en snijd de rest in blokjes. Doe een bolletje sorbet in een glaasje. Steek er een plakje komkommer bij en lepel er 1 eetlepel honing over. Werk af met de komkommerstukjes, komkommerbloemetjes of andere eetbare bloemetjes en een takje munt.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.