Honing-komkommer sorbet

Dessert
4
(30) 40
  • 1 komkommer (ongeveer 500 g)
  • 1 kleine snoepkomkommer
  • 4 el limoensap
  • 200 ml water
  • 25 g fijne suiker
  • 50 ml acaciahoning
  • komkommerbloemetjes of andere eetbare bloemetjes
  • 4 takjes munt

Extra:

  • Ijsmachine

Schil de komkommer en ontpit hem. Snijd in stukjes. Voeg het limoensap toe en mix.

Breng het water, de acaciahoning en de suiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 1 min. doorkoken. Laat afkoelen.

Giet de komkommerpuree bij de suikersiroop en roer goed door. Zet de ijsmachine aan en doe het mengsel erin. Laat draaien tot de massa dikker wordt (ongeveer 40 min.).

Snijd 4 fijne plakjes van de snoepkomkommer en snijd de rest in blokjes. Doe een bolletje sorbet in een glaasje. Steek er een plakje komkommer bij en lepel er 1 eetlepel honing over. Werk af met de komkommerstukjes, komkommerbloemetjes of andere eetbare bloemetjes en een takje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.