Hondshaai met mousseline van bergamot

4

Mousseline van bergamot

  • 400 g boter
  • 150 g eiwit
  • 100 ml sap van bergamot
  • zout
  • 10 g eiwitpoeder (speciaalzaak, of kan je weglaten, dan wordt je mousseline iets vloeibaarder)

Garnituur

  • seizoenskruiden en bloemen
Bergamot is een kleine, ronde tot peervormige, zure citrusvrucht.

Smelt de boter in een pan. Klop de boter op samen met het eiwit, het bergamotsap, het eiwitpoeder en een snuifje zout in de mixer. Filter het geheel door een puntzeef en giet het over in een sifonflesje. Spuit de mousseline pas net voor het opdienen.

Pekel de hondshaaifilets in water met een snuifje zout (30 g op 1 liter water). Stoom de filets vervolgens 4 à 5 minuten totdat ze gaar zijn.

Leg de vis in een diep bord en spuit de mousseline naast de filet. Werk af met wilde kruiden.


Recept Sang Hoon
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.