Hondshaai met een ovenschotel van prei en aardappelpuree

Broodje kaas
4
60
  • 500 gram hondshaai (schoongemaakt)
  • 1 kg aardappel (loskokend)
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 40 gram boter
  • 1 dl melk
  • paneermeel
  • geraspte kaas
  • 3 preistengels
Als de vis bakt, besprenkel dan je vis met de boter uit de pan. Dat heet arroseren en zorgt ervoor dat je vis sappig blijft.

Aardappelen schillen, in kleine stukken snijden en 20 minuten gaar koken in gezouten water.

Prei in kleine stukken snijden en wassen.
Prei een vijftal minuten gaar stoven in een pan met boter. Kruiden met peper en zout.
Als de prei klaar is, leg hem als eerste laagje in een ovenschaal .

Aardappelen afgieten en puree van maken door de aardappeltjes te pletten. Doe er eerst de melk bij. Daarna een dikke klont boter en 2 eieren toevoegen. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Pletten maar!
Puree uitsmeren in een laag boven de prei.
Bedekken met een fijn laagje paneermeel en geraspte kaas (van beide evenveel) en dit mooi bruin laten kleuren in een voorverwarmde oven. De oven op 200 graden zetten. Dit duurt ongeveer een kwartier, maar houd de oven altijd goed in de gaten!

Hondshaai kruiden met peper en zout en in stukken van 10 cm snijden.
Hondshaai enkele minuutjes laten garen in pannetje met boter op een matig vuur.

Torentje maken van prei, puree en bovenop: de vis. Eventueel afwerken met een groen takje kervel. Smakelijk!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.