Hondshaai met een marinade van ansjovis en groentebulgur

Claudia Allemeersch
4

Voor de vis:

  • 4 stukken hondshaai van +/- 150 g
  • 1 el kappertjes
  • 4 el geroosterde pijnboompitjes
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1/2 bosje bieslook

Voor de bulgur:

  • 150 g bulgur
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • snuifje zout
  • peper
  • 1 komkommer
  • 1 venkel
  • 8 muntblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 kl ras-el-hanout

Maal de pijnboompitten fijn. Versnijd de ansjovis in kleine stukjes. Versnipper de sjalot en de look. Versnipper de bieslook.

Verwarm de olijfolie en voeg de sjalotten toe samen met de versnipperde bieslook, gehakte pijnboompitten, kappertjes en ansjovis. Neem de pan van het vuur en laat op kamertemperatuur infuseren. Voeg ook wat azijn toe.

Schik de vis in een ovenschotel en bestrijk de stukken met het ansjovismengsel.

Plaats de schotel gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bereid de bulgur:

Versnipper de sjalot en de look en stoof aan in olijfolie. Voeg de bulgur toe en laat even meebakken.  Voeg water toe (op de verpakking van de bulgur staat genoteerd hoeveel water toegevoegd moet worden, de ene bulgur is grover dan de andere).

Kruid met peper en zout en laat gaar koken (ook de gaartijd staat vermeld op de verpakking).

Maak vervolgens de komkommer en de venkel schoon en versnijd in mooie gelijkmatige blokjes. Meng de gare bulgur voorzichtig met de venkel, de komkommer, de munt, de olijfolie, het citroensap en de ras-el-hanout. Rasp een beetje van de schil van de citroen en voeg toe.

Garneer met enkele muntblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.