Hondshaai met citrusvinaigrette en lente-ui

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 650 g hondshaai, in moten
  • 1 el bloem
  • 1 el geraspte Parmezaan
  • handvol dille
  • 3 knoflooktenen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 2 sjalotten
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • komijn
  • boter

 

Serveer met aardappelpuree voor een volwaardig hoofdgerecht.

Recept

Warm de oven voor op 180°C.

Meng de bloem met de geraspte Parmezaan en kruid nog met peper en zout. Wentel de vismoten eerst door de mengeling van bloem en Parmezaan.
Smelt ruim wat boter en olijfolie in een grote pan. Bak er de vissen langs beide kanten krokant in.

Leg op een ovenschaal en laat nog 10 minuten in de oven verder garen.

Halveer de lente-ui, hak de dille, snijd de sjalotten in lange repen.
Snijd 1 limoen in plakjes.

Fruit de lente-ui en sjalot in boter en olijfolie, voeg de geperste teentjes knoflook toe. Voeg als alles begint te kleuren de kappertjes, komijn, limoenplakjes en sap van de andere limoen toe.
Kruid met peper en zout.

Haal de vis uit de oven, verdeel er de lente-ui, kappertjes en limoen over. Strooi er nog de gehakte dille over en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.