Hondshaai in het groen, peterselieaardappel

  • 800 g kleine, vastkokende aardappelen
  • 1 kg hondshaai
  • 2 sjalotten
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g boter
  • 50 g spinazie
  • enkele takjes zuring
  • 1/2 bussel kervel
  • 1/3 bussel basilicum
  • 1/2 bussel peterselie
  • 1 takje marjolein
  • 1 takje salie
  • 1 el maïzena
  • peper en zout

Snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm en spoel zorgvuldig.

Hak de sjalot, doe in een ruime pot, voeg de helft van de boter toe en stoof glazig. Voeg de vis toe en kruid met peper en zout. Voeg de wijn en een scheut water toe tot de vis onderstaat. Laat smoren op een matig vuur.

Schil de aardappelen en kook al-dente in licht gezouten water.

Spoel de kruiden en hak de helft van de peterselie.

Giet de jus van de vis af, mix er de kruiden in en bind met maïzena. Breng op smaak met een weinig peper en zout, voeg de vis toe en laat kort doorwarmen.

Rol de aardappelen door de boter met de gehakte peterselie.

Serveer de hondshaai in diepe borden en lepel er royaal saus over. Serveer de aardappelen afzonderlijk.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.