Hondshaai in gelei met aardappel en kappers

  • 1 grote bloemige aardappel
  • 800 g hondshaai, in mootjes
  • 2 dl witte wijn
  • 1 rode ui
  • 2 el kappers
  • kruidentuiltje
  • enkele peperbollen
  • enkele takjes groen
  • 4 g gelatine
  • enkele lepels dressing naar keuze
  • peper en zout

Spoel de hondshaai en doe in een pan. Overgiet met de wijn en voeg het kruidentuiltje en peperbollen toe. Vul aan met water tot de vis onder staat. Laat tegen het kookpunt aan sudderen tot de vis gaar is. Zeef de jus, controleer de smaak en voege indien nodig peper en zout toe. Maak 5 dl aan met de geweekte gelatine.

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook al dente in gezouten water en spoel onder koud water.

Verdeel de vis over diepe borden, strooi er kappertjes en aardappelblokjes over, nappeer met de jus en laat afkoelen.

Werk af met de fijngesneden ui, takjes groen en een lepel dressing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.