Hoevekip gevuld met aromatische kruiden

Claudia Allemeersch
4
(40) 75
  • 1 hoevekip
  • 5 chilipepertjes
  • 2 sneden drooggezouten ham
  • 2 takjes citroentijm (mag worden vervangen door gewone tijm)
  • 1 bolletje look
  • 6 takjes rozemarijn
  • 4 tomaten
  • 6 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 250 g beukenzwammetjes
  • 4 takjes dragon
  • 2 lp witte wijn
  • 100 gr boter
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • 30 g boter

Maak het vel van de kip van de borstkas los met de vingers.

Maak een farce: meng de boter op kamertemperatuur samen met een zeer fijn gesneden half chilipepertje en fijngehakte drooggezouten ham. Versnipper twee teentjes look en voeg toe. Rits de citroentijm van de takjes en voeg toe. Verdeel de farce tussen het vel en de borstkas.

Leg de kip op de rugzijde in een braadslede. Besprenkel met 4 el olijfolie. Schik er 4 teentjes look bij, de rozemarijn en kruid met peper en zout. Plaats de braadslede gedurende 50 minuten in de oven op 190°C. Giet regelmatig wat van de vetstof over de kip.

Leg ondertussen de tomaten even in kokend water, pel en ontpit, snijd in vier delen. Leg die tomaten in een braadslede en overgiet met 3 el olijfolie. Leg daar 6 takjes tijm bij,  2 takjes rozemarijn en 3 teentjes look met pel. Kruid met peper en zout. Gaar in de oven gedurende 1 uur en 20 minuten op 120°C.

Voor de paddenstoelensaus: laat de boter smelten en laat een fijngesneden sjalotje  uitzweten. Voeg de beukenzwammetjes toe en laat even stoven.
Voeg nu de fijngesneden dragon toe en een versnipperd teentje look. Deglaceer met de witte wijn, laat even inkoken en voeg nu ook de room toe. Laat opnieuw even inkoken. Mix alles tot een gladde saus.

Verdeel de kip in stukken en dresseer met de tomaten en chilipepertjes. Kan geserveerd worden met bijvoorbeeld polenta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.