Herfstniçoise met champignons

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

  • 700 g krielaardappeltjes
  • 500 g fijne sperziebonen
  • 250 g witte champignons, in kwartjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • 2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt
  • 80 g jonge bladsla
  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
     

Recept

Kook in een kookpot met water en wat zout de krielaardappeltjes gaar.
Kook in een andere kookpot met water en wat zout de sperziebonen beet gaar.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de champignonpartjes goudbruin en gaar.

Roer de mayonaise in het schaaltje los met 1 el water en breng het op smaak met zout en versgemalen peper.
Giet de krielaardappeltjes af en laat ze afkoelen.
Giet eveneens de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.

Verdeel de sla over 4 borden en verdeel hierover de krielaardappeltjes, sperziebonen en de champignons.
Verdeel nu de partjes tomaat en de tonijn over de salade en schenk de dressing erover.
Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.