Start to cook

Herfstniçoise met champignons

4
20
  • 700 g krielaardappeltjes
  • 500 g fijne sperziebonen
  • 250 g witte champignons, in kwartjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • 2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt
  • 80 g jonge bladsla
  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
     

Kook in een kookpot met water en wat zout de krielaardappeltjes gaar.
Kook in een andere kookpot met water en wat zout de sperziebonen beet gaar.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de champignonpartjes goudbruin en gaar.

Roer de mayonaise in het schaaltje los met 1 el water en breng het op smaak met zout en versgemalen peper.
Giet de krielaardappeltjes af en laat ze afkoelen.
Giet eveneens de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.

Verdeel de sla over 4 borden en verdeel hierover de krielaardappeltjes, sperziebonen en de champignons.
Verdeel nu de partjes tomaat en de tonijn over de salade en schenk de dressing erover.
Serveer meteen.

Meer recepten op www.champignonidee.be

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.