Herfstcanapés met ovengebakken ham

4
(60) 30
  • 1 klein volkorenbrood
  • 8 plakken Meesterlyck-ham

Voor de kruidenboter

  • 200 g ongezouten hoeveboter
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 1 bot verse bieslook
  • 1 el graantjesmosterd
  • 1 el kappertjes
  • peper en zout

Voor de boontjessalade

  • 100 g gekookte boontjes
  • 4 gemarineerde ansjovis
  • 1 zoete ui
  • 2 el appelazijn
  • 6 el olijfolie
  • verse dragon
  • grof zeezout
  • peper

Voor de venkelsalade

  • 1 venkelknol
  • 1 peer
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 koffielepel anijszaad
  • peper en zout

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Snijd de kruiden fijn en meng alle ingrediënten door de boter.

Snijd de zoete ui in flinterdunne ringen en strooi er flink wat zout overheen. Laat dit een uurtje staan.
Het zout zorgt voor een lichte garing en een malser resultaat.

Spoel het zout van de ui en voeg dan de appelazijn en olijfolie toe. Doe er de gesneden boontjes bij en werk af met peper en verse dragon naar smaak.

Rasp de venkel fijn met een keukenschaaf. Meng er wat olijfolie door en rooster de venkel kort in een hete grillpan.
Snijd de peer middendoor, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Breng de venkel op smaak met de rasp van de citroen en de helft van het sap, olijfolie, anijszaad, peper en zout. Meng goed en voeg de peer toe.

Snijd 8 mooie sneetjes van het brood en rooster ze knapperig. Bestrijk met de kruidenboter en verdeel de ham over de toast.
Bedek met de salades en werk de versie met boontjes af met een ansjovis.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.