Heek met groene algen en kaviaar

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Verbenaroom

  • 1 bussel citroenverbena (4 takjes apart voor de room)
  • 8 el zure room
  • zout

Asperges

Heek

Afwerking

  • 40 g kaviaar

 

Recept

Verbenaroom

Verwarm de zure room met de verbena en kruid af met zout. Laat even trekken. Zeef het mengsel en houd het warm.

Asperges

Maak de asperges schoon en bak ze in de pan met een bodempje water, een snuifje zout en een nootje boter. Maak een gleuf in de onderkant van de asperges zodat u er de kaviaar op kan leggen.

Verbenaolie

Meng een handvol citroenverbena met de arachideolie en warm op tot 50 à 60 °C. Laat gedurende een half uur trekken zodat de smaak van de citroenverbena goed tot zijn recht komt.

Heek

Stoom de heek gedurende 4 minuten op 85 °C en laat vervolgens twee minuten rusten. Bestrijk de vis met de verbenaroom. Bestrooi vervolgens met de wakame en de verbenaolie.

Afwerking

Schik de heek op een bord en leg de kaviaar op de onderkant van de asperge. Werk af met enkele druppels verbenaroom en verbenaolie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.