Hazenrugfilet met vijgensaus

Claudia Allemeersch
4
60
  • 1/2 groene kool
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 20 + 50 g boter
  • peper en zout
  • 4 kleine hazenrugfilets (of 2 grote)
  • 50 g gedroogde champignons
  • 50 g panko of paneermeel

Voor de saus:

  • 4 rijpe vijgen
  • 1 dl rode porto
  • 3 dl wildfond
  • 3 geplette zwarte peperbollen
  • 1 el sterke koffie
  • 30 g koude boter
  • peper en zout

 

Snijd de vijgen in stukken en doe ze samen met de porto in een kookpot. Plaats op het vuur en laat 10 minuten sudderen. Voeg de wildfond en de geplette peperbollen toe en laat 30 minuten voort sudderen en inkoken op een zacht vuur. Voeg de koffie toe en laat het geheel van het vuur infuseren. Mix daarna de saus in de blender. Roer dan de koude boter in kleine stukjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Maak nu de groene kool schoon en versnijd in fijne reepjes. Versnipper de sjalotten en de look en bak even in 20 g boter. Voeg de groene kool toe en roerbak de groente. Kruid met peper en zout. Laat een 10-tal minuten garen.

Kruid de filets met peper en zout aan beide kanten (zorg ervoor dat het vlees een uurtje op kamertemperatuur ligt). Mix in een blender de panko met de gedroogde champignons tot een poeder. Wrijf de filets aan beide kanten in met dit poeder.

Laat de 50 g boter hazelnootbruin worden en bak de filets krokant. Plaats de pan gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C (Let op de grootte van de filets, hoe kleiner en fijner: kortere bereidingstijd!). Haal uit en laat het vlees afgedekt wat rusten.

Schep wat saus op een bord, schik er de groene kool bovenop en werk af met de hazenrugfilets.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.