Havermoutpannenkoek met banaan en fruityoghurt

Broodje kaas
4
20

Fruityoghurt

  • 200 gram magere yoghurt
  • 100 gram aardbeien
  • suiker

Havermoutpannenkoeken

  • 80 gram havermoutvlokken
  • 1 liter melk
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 bananen
Fruityoghurt kan je met om het even welk fruit maken. Ideaal dus om het fruit in je frigo op te gebruiken.

Voor de fruityoghurt:

Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe er een beetje suiker bij en plet de aardbeien met een vork.

Meng de yoghurt onder de geplette aardbeien. Roer zachtjes zodat er nog kleine stukjes aardbeien in de yoghurt zitten. De fruityoghurt is klaar!

Voor de havermoutpannenkoeken:

Neem een steelpan, doe er de melk en de havermoutvlokjes in en breng het al roerend aan de kook. Laat twee minuutjes koken en blijf goed roeren want anders brandt het aan!

Schil de bananen, snijd ze in stukken en plet ze lichtjes.  Meng de geplette bananen onder de havermout en doe er de bruine suiker bij.

Neem met een natte lepel een schep van het havermoutmengsel en doe het in een ander pannetje. Duw dit met een vork plat totdat het een pannenkoekje is.

Draai de havermoutpannenkoeken voorzichtig om en wacht tot ze mooi gebakken zijn. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.