Hasseltse speculaas toast met balkenbrij en chutney van durandeaupeer en Hasseltse jenever

4
  • 2 stuks Hasseltse speculaas
  • 1 kop koffie uit het land van Loon
  • enkele dunne sneetjes brood
  • 150 gr durandeaupeer, geschild en in blokjes gesneden
  • 10 gr mosterd
  • 50 gr suiker
  • ½ citroen
  • 25 gr hasseltse jenever
  • 200 gr balkenbrij in mooie rechthoekjes gesneden van 1 cm dik
  • hoeveboter
Snijd de korsten van het brood, toast het lichtjes. Week de speculaas even in de koffie, roer tot een pasta en smeer op het brood en dek af met een tweede sneetje. Snijd mooie driehoekjes. Meng de peer met de suiker, de mosterd, het citroensap en de oude jenever. Laat op een zacht vuurtje gaarstoven tot compote. Laat afkoelen.


Afwerking
Bak de balkenbrij krokant aan in wat warme hoeveboter. Plaats een mooi hoopje van de chutney op de balkenbrij en serveer een toastje speculaas.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.