Hasselback potato met groene pesto, parmezaanse kaas en notencrumble

4
45

Gekruide aardappelen uit de oven met pesto, kaas en noten. Heerlijk als bijgerecht.

Voor de hasselback potato:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 35 g boter
  • ½ teen look
  • ½ tl gedroogde peterselie
  • peper en zout

Voor de groene pesto:

  • 80 g parmezaanse kaas (in blok)
  • 60 g pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 60 g verse basilicum
  • 1,5 dl olijfolie
  • ½ citroen
  • peper en zout

Voor de notencrumble:

  • 4 el notenmix

Voor de hasselback aardappelen:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de aardappelen, schil ze en maak in iedere aardappel inkepingen met een scherp mes. Let wel dat je niet helemaal doorheen de aardappel snijdt.

Beboter een ovenschaal en leg de aardappelen met de inkepingen naar boven.

Smelt wat boter in een pannetje, snijd de knoflook en de peterselie fijn en voeg deze samen met wat peper en zout toe aan de boter. Neem de pan van het vuur en giet het botermengsel over de aardappelen.

Gaar de hasselback aardappelen goudbruin in ca. 40 minuten.

Voor de groene pesto:

Neem een hakmolen en breek de parmezaanse kaas in stukken. Voeg nu de pijnboompitten, de basilicum (zowel de blaadjes als de takken), het sap van de citroen en de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en mix alles tot een mooi homogeen geheel en zet opzij.

Hak de noten grof.

Neem de hasselback aardappelen uit de oven, en dresseer ze mooi op het bord. Werk af met wat groene pesto en de notencrumble. Rasp (optioneel) extra parmezaanse kaas bovenop de aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.