
Hartige taart met gedroogde ham en stekelbessen
Hou je van brunch? Dan moet je zeker deze hartige taart eens proberen. Met gedroogde Meesterlyck-ham, stekelbessen en geitenkaas creëer je een smaakbom waarover iedereen over zal praten.
Ingrediënten
- 100 g gedroogde Meesterlyck-ham
- 2 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 zoete ui
- 150 g stekelbessen
- handvol rucola
- handvol basilicumblaadjes
- 125 g zachte geitenkaas
- 30 g walnoten
- 1 eigeel, losgeklopt
- 2 tl balsamicosiroop
Recept
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de ui in halve ringen. Hak de walnoten fijn.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen 1 cm om. Verkruimel de geitenkaas over het deeg. Halveer de stekelbessen en verdeel ze over het deeg.
Verdeel er ook de ui over. Bestrijk de randen van het deeg met het eigeel en plaats de taart 15 minuten in de oven.
Verdeel de ham over de taart en werk af met de rucola, basilicum, noten en balsamicosiroop.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.