Hartige taart met gedroogde ham en stekelbessen

4
30

Hou je van brunch? Dan moet je zeker deze hartige taart eens proberen. Met gedroogde Meesterlyck-ham, stekelbessen en geitenkaas creëer je een smaakbom waarover iedereen over zal praten.

  • 100 g gedroogde Meesterlyck-ham
  • 2 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 zoete ui
  • 150 g stekelbessen
  • handvol rucola
  • handvol basilicumblaadjes
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 30 g walnoten
  • 1 eigeel, losgeklopt
  • 2 tl balsamicosiroop

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de ui in halve ringen. Hak de walnoten fijn.

Rol het deeg uit en vouw de randen 1 cm om. Verkruimel de geitenkaas over het deeg. Halveer de stekelbessen en verdeel ze over het deeg. Verdeel er ook de ui over. Bestrijk de randen van het deeg met het eigeel en zet de taart 15 minuten in de oven.

Verdeel de ham over de taart en werk af met de rucola, basilicum, de noten en de balsamicosiroop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.