Hartige broccolitaart met amandelen

4
40
  • 1 plak zanddeeg
  • 800 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 3 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 ml lightroom
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel amandelschilfers
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • peper

Stoom de broccoli gaar en laat goed uitlekken.
Beleg een taartvorm met het deeg.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verdeel de broccoliroosjes over het deeg.

Klop de eieren los in een slakom.
Doe er de melk, de room, het amandelpoeder, de nootmuskaat en de peper bij en meng alles goed door elkaar.
Giet dit mengsel over de broccoli.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, op de onderste richel.

Bestrooi de broccolitaart met de amandelschilfers en zet nog 10 minuten in de oven tot de amandelen goudbruin kleuren.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.