Hartige bloemkoolcurrycake

4
30
  • 400 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 100 g verse kaas met knoflook en tuinkruiden
  • 60 g aperitiefkoekjes (zoute crackers)
  • 40 g margarine
  • 5 fijngesneden takjes bladpeterselie (of 1 volle eetlepel peterselie uit de diepvries)
  • 2 eieren
  • peper

Verkruimel de crackers en meng met de gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over 4 ronde uitsteekvormen of 4 beboterde ovenschaaltjes.
Zet opzij op een koele plaats.

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in een pan met kokend water en wat zout.
Laat uitlekken en lichtjes afkoelen.
Houd 4 mooie bloemkoolroosjes apart.

Klop de verse kaas los met een vork en meng er de eieren onder.
Kruid naar smaak met peper en klop het mengsel mooi glad.
Voeg er de bloemkool bij en meng voorzichtig.
Kruid eventueel wat bij.
Giet het mengsel over de crackers en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

Laat de bloemkoolcakes afkoelen in de koelkast.
Haal ze vervolgens uit de vorm en dien ze koud op.
Werk af met een bloemkoolroosje op elk cakeje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.