Hartige bladerdeegwafeltjes

Broodje kaas
4
30
  • 500 gram spinazie
  • 150 gram feta
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 vellen bladerdeeg
  • peper en zout
  • olijfolie
Je kan de bladerdeegwafeltjes ook maken met andere ingrediënten. Bv. met mozzarella, hesp en tomaat, ...

Verwarm een wafelijzer.

Doe een beetje olijfolie in een pan en zet op het vuur. Doe de gewassen spinazie in de pan en kruid met peper en zout. Laat even aanbakken tot de spinazie goed is gekrompen.
Doe de spinazie in een vergiet zodat het overtollige vocht eruit kan. Snij de spinazie in reepjes.
Verbrokkel de feta en meng het met de reepjes spinazie. Kruid af met peper, zout en olijfolie.

Snij per wafeltje 2 vierkantjes (of een andere vorm) uit het vel bladerdeeg.
Leg de spinazie met feta op een vierkantje bladerdeeg. Leg er een stukje zalm bovenop.

Klop een eitje los en wrijf de randen van het vierkant in met het ei. Leg er een tweede vierkant bladerdeeg op en druk de randen goed aan. Het losgeklopt ei dient als lijm om de randjes dicht te maken.

Bak de wafeltjes ongeveer 3 minuutjes krokant in het wafelijzer en dien op!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.