Hartenbroodjes met vanille-appeltjes

4
  • 4 sneetjes wit brood
  • 4 appels
  • 2 el (30 ml) vanille-extract
  • 1 dl room
  • 50 g boter
  • bloemsuiker
  • 1 hartvormig aluminium uitsteekvormpje


 

Steek 12 hartjes uit het brood met behulp van het aluminium vormpje.
Was de appels en verwijder de steel en het klokhuis.
Snijd de appels in 4 partjes en elk partje in gelijke plakjes.

Smelt 30 g boter in een grote pan.
Doe de plakjes erin en bak ze 3 minuten.
Druppel het vanille-extract erover, draai de plakjes om en bak ze nog 3 minuten.
Haal ze voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord.

Bak vervolgens de hartvormige broodsneetjes aan beide zijden in dezelfde pan, samen met de overige 20 g boter, tot ze een goudbruine kleur hebben.
Leg een broodsneetje op elk bord, vervolgens enkele plakjes appel, weer een broodsneetje, weer enkele plakjes appel en werk af met een broodsneetje.
Bestrooi met wat bloemsuiker en garneer met enkele extra appelplakjes.
Klop de room tot slagroom en serveer hem bij het hartenbroodje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.