Hamburger van gefrituurde kalkoen met uiringen en tartaar

4
25
  • 400 g kalkoenfilet
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teen look
  • 50 g panko (of paneermeel)
  • 1 ei
  • 15 cl mayonaise
  • 5 zure augurkjes
  • 5 takjes peterselie
  • 1/4 sjalot
  • 4 platte witte broodjes
  • peper
  • zout
     

Klop het ei los.
Snij de kalkoenfilet in plakken van 1 centimeter.
Haal ze door het ei en dan door de panko.
Bak het vlees 3 minuten in de frituur op 180°C.

Pel de uien en snij in ringen.
Bak ze kort in olijfolie en strooi er peper en zout op.
Snij de lenteuien in lange repen en doe ze bij de uiringen.

Hak peterselie, look, sjalot en augurken in fijne stukjes.
Meng ze met de mayonaise en voeg peper en zout toe.

Snij de broodjes open, smeer de dressing erop en beleg met een kalkoenburger en ui.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.