Hamburger met tomaat, mozzarella en gegrilde aardappelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

Veel kinderen zijn gek op hamburgers. Laat hen dus helpen bij het opbouwen van de burgers. Voor de kinderen kunt u de twee snijkanten van de halve broodjes instrijken met ketchup.

Recept

Verhit de olijfolie in een grillpan en bak er de hamburgers in. Schil de aardappelen en snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm dik. 

Neem de hamburgers uit de grillpan en houd ze warm. Leg nu de aardappelschijven in de grillpan en rooster ze op een niet te hoog vuur. Draai ze nu en dan een kwartslag om een mooi ruitjespatroon te krijgen. 

Keer ze na 8 minuten om en gril ze even lang aan de andere zijde. Bestrooi ze vervolgens met wat zout.

Snijd de tomaten in plakken van 0,5 cm. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Spoel en droog de sla en snijd ze fijn.

Snijd de broodjes doormidden en rooster de helften even in de broodrooster of onder de ovengrill. Leg 2 plakjes tomaat en 2 plakjes mozzarella op elke hamburger. 

Plaats de burgers even onder de ovengrill tot de kaas begint te smelten. Haal ze uit de oven. Leg elke burger op een half broodje, verdeel er de sla over en dek af met de andere helft van het broodje.

Serveer de hamburger met de geroosterde aardappelschijfjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.