Hamburger met frietjes

4
  • 400 g rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten in schijven
  • 1/4 kropsla in kleine stukken
  • ketchup
  • mayonaise
  • peper en zout
  • boter
  • frieten
     

Kruid het rundergehakt met peper en zout.
Vorm vier gelijke gehaktballen en plet tot een hamburgervorm.
Verhit een bakpan, voeg de boter toe en bak de hamburgers bruin langs beide zijden.
Voeg klontjes verse boter toe en zorg ervoor dat deze steeds lichtbruin blijven.
Draai het vlees regelmatig om, schep er de bruisende boter over en bak volgens de gewenste gaarheid.
Neem de hamburgers uit de pan en houd warm.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en kleur de binnenkant van beide helften.
Beleg de onderste helft met een hamburger, tomaat, sla, mayonaise en/of ketchup.
Dek toe met de bovenste helft.

Serveer met frieten en ketchup.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.