Hachis Parmentier met broccoli

Broodje kaas
4
60
  • 600 gram gehakt
  • 1 broccoli
  • 750 gram aardappelen
  • 1 tas melk
  • boter
  • paneermeel
  • 200 gram gemalen kaas
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Je kunt verschillende soorten gehakt gebruiken in dit gerecht. Varkensgehakt is het meest vette soort gehakt. Kippengehakt is daarentegen veel magerder. Je kan ook andere groenten gebruiken. Probeer maar eens witloof uit, heerlijk!

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en zet ze in een pot met water op het vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

Zet een andere pot met water op het vuur. Wanner het water kookt, leg je de broccoliroosjes in het water. Haal ze eruit wanneer ze gaar zijn.

Laat een klontje boter smelten in een pan. Doe hier het gehakt bij. Blijf roeren totdat het gehakt goed gebakken is.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je het water af. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg vervolgens wat melk, een klontje boter, een ei, peper, zout en nootmuskaat toe. Nog wat verder stampen en je puree is klaar.

Neem nu een ovenschotel. Leg onderaan een laagje gehakt. Dan een laagje broccoliroosjes en als laatste een laagje puree.
Strooi wat paneermeel en kaas op de puree. Steek de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.