Hachis Parmentier met broccoli

Partner

Broodje kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Je kan verschillende soorten gehakt gebruiken voor deze hachis parmentier. Varkensgehakt is de meest vette soort. Kippengehakt is daarentegen veel magerder. Je kan ook variëren met andere groenten. Probeer maar eens witloof uit, heerlijk!

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt
  • 1 broccoli
  • 750 gram aardappelen
  • 1 tas melk
  • boter
  • paneermeel
  • 200 gram gemalen kaas
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven op 220 graden. 

Schil de aardappelen en zet ze in een pot met water op het vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

Zet een andere pot met water op het vuur. Zodra het water kookt, leg je de broccoliroosjes in het water. Haal ze eruit wanneer ze gaar zijn.

Laat een klontje boter smelten in een pan. Doe hier het gehakt bij. Blijf roeren totdat het gehakt goed gebakken is.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je het water af. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg vervolgens wat melk, een klontje boter, een ei, peper, zout en nootmuskaat toe. Nog wat verder stampen en je puree is klaar.

Neem nu een ovenschotel. Leg onderaan een laagje gehakt. Leg vervolgens een laagje broccoliroosjes en als laatste een laagje puree.

Strooi wat paneermeel en kaas op de puree. Steek de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.