Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg en een appel-kerriesausje

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Ingrediënten

Voor het sausje

  • 1 eierdooier
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 dl maïsolie
  • een klein scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 appel
  • peper en zout

Voor het tempurabeslag

  • 250 g water
  • 125 g bloem
  • 8 g verse gist
  • een snuifje zout
  • een snuifje suiker

Recept

Meng de ingrediënten voor de tempura en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Zet de kom vervolgens een nachtje in de koelkast afgedekt met keukenfolie.

Schil de paprika. Snijd de groenten in stukken. Prik ze op een brochettestokje, maar weef er de tongfilet tussendoor, zodat er overal vis tussen zit.

Maak een mayonaise met de eierdooier, de mosterd, de azijn, peper, zout en maïsolie. Verfris met wat witte wijn en voeg er het kerriepoeder en de in kleine blokjes gesneden appel aan toe.

Schep het water van de tempura en haal er de brochettes door. Bak enkel minuten in een frituur op 170°C.

Serveer de spiesjes met het sausje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.