Groene salade met aardappelen en spekblokjes

4
  • 150 g andijvie
  • 200 g veldsla
  • 200 g jonge spinaziescheuten
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bakje postelein
  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 120 g gerookte spekblokjes
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 dl arachide-olie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • geraspte nootmuskaat
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel ze af en kook ze beetgaar.
 
Bak de spekblokjes 5 minuutjes aan in een beboterde pan. Voeg er de aardappelblokjes, zout en peper aan toe en breng het geheel op smaak met nootmuskaat.
Bak het nog 5 min. op een hevig vuur, onder voortdurend roeren.
 
Klop voor de vinaigrette de mosterd met zout, peper en azijn in een kom en voeg er dan geleidelijk de olie onder. Pel de look en hak hem heel fijn.
 
Spoel voorzichtig de blaadjes tuinkers, andijvie, veldsla, postelein en spinaziescheuten en zwier ze droog.
Verdeel de groene sla over de bordjes en serveer met de spekblokjes en aardappelen, de look en besprenkel met de vinaigrette.
 
Dien dit gerechtje lauw op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.