Groene koolpakjes met zalm en tijmaardappelen

1
  • 2 grote groene koolbladeren + 100 g groene kool
  • 1 tomaat
  • 1 zalmmoot (ong. 120 g)
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 aardappelen
  • 2 takje verse tijm
  • peper en zout

Blancheer de koolbladeren 3 minuten in gezouten water.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Hak de 100 g groene kool fijn.
Pel de tomaat, snijd ze in vieren en ontpit ze.
Snijd het vruchtvlees in grote stukken.

Snijd de vis in blokjes.
Verhit de olijfolie en fruit er de gesnipperde sjalot en het geperste knoflook glazig in.
Voeg de tomaten en de gehakte kool toe.
Laat even meefruiten en laat vervolgens 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de blokjes vis toe en kruid met peper en zout.
Laat nog 10 minuten verder garen op een zacht vuurtje.

Kook de geschilde aardappelen beetgaar en snijd ze in dikke plakken.
Leg ze in een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrooi ze met zout en de helft van de afgeriste tijm.
Laat 5 minuten bakken zonder vetstof.
Draai de aardappelplakken om en bestrooi ze met de rest van de tijm.
Laat nogmaals 5 minuten bakken.

Neem de twee koolbladeren.
Vul ze met het groenten-vismengsel en vouw de bladeren dicht.
Dien op met de tijmaardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.