Grijze garnalen met zoetzure prei

Geert Van Der Bruggen
4
20
  • 400 g vers gepelde garnalen
  • 3 tomaten
  • 2 dikke sneden lichtbruin brood
  • 2 zachtgekookte eieren
  • 1 el graantjesmosterd
  • 2 el zure room
  • verse bieslook
  • olijfolie
  • peper

Voor de zoetzure prei

  • 4 staven prei
  • een scheutje ciderazijn
  • boter
  • 1 el suiker
  • zout
     

Kuis de prei en was grondig onder de kraan om al het zand weg te spoelen.
We gebruiken voor dit recept het witte en bleekgroene deel.
Snijd de prei in staven van ongeveer 5 cm lang en vervolgens in julienne.
Breng 1 liter water aan de kook met een scheutje azijn, een flink klontje boter, suiker en zout.
Giet dit hete mengsel over de prei en zet enkele minuten afgedekt aan de kant.

Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze onderaan kruiseling in.
Dompel ze een tiental seconden onder in kokend water en verfris onmiddellijk.
Pel de tomaten, snijd ze in vier en haal er de pitjes uit.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Schep de prei uit het vocht.
Prak de eitjes met de mosterd en de zure room. Kruid met peper.
Dit is de dressing voor de garnalen en de prei.
Snijd de boterhammen in soldaatjes en bak ze knapperig in olijfolie.

Verdeel de prei over de borden.
Strooi er de garnalen en tomaat overheen.
Werk af met de dressing en vers gesneden bieslook.
Leg er enkele soldaatjes bij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.