Grietfilets met asperges en kruidige mousselinesaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Recept

Schil de asperges en breek de harde uiteinden eraf.

Kook de schillen en de afgebroken stukken 20 minuten in 1,5 liter water en zeef het kookvocht.

Kook de asperges 8 à 10 minuten in dit vocht, giet af en hou ze warm.

Breng de witte wijn aan de kook met de peperkorrels en de sjalot.

Laat koken zonder deksel, tot er nog maar enkele eetlepels vocht overblijven. Laat afkoelen.

Klop de eierdooiers met het vocht tot schuim op een zacht vuurtje.

Hou wat boter apart en snijd de rest in stukjes. Voeg ze al kloppend toe aan de eierdooiers. Zeef de saus en hou warm.

Bestrooi de vis met bloem, peper en zout. Bak kort aan beide kanten in een mengsel van de overgebleven boter en wat olie.

Schik de asperges op het bord en leg de vis erbovenop. Serveer met de kruidige mousselinesaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.