Grietfilet met preibroccolipuree en sherrysaus

Claudia Allemeersch
4
45
  • 4 grietfilets van 150 g zonder vel
  • 2 stengels prei
  • 1/2 broccoli
  • 2 dl visfumet
  • 100 g boter
  • 2 el olijfolie + 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 dl sherry
  • 1/2 limoen
  • 3 teentjes look
  • 150 g panko of paneermeel
  • peper
  • zout

Laat 2 el olijfolie heet worden met een klontje boter van 25 g. Laat een lookteentje met pel mee stoven samen met twee takjes tijm.

Bak de vis aan één zijde in de pan en overgiet telkens met de hete vetstof. Neem de pan van het vuur en kruid met peper en zout. Houd warm.

Maak de prei schoon en snijd ringen van 1,5 tot 2 cm dik. Laat ze even blancheren in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Houd warm.

Verdeel de brocolli in kleine trosjes en gaar ze zacht (4 minuten koken) in de visfumet. Giet af, kruid met peper en zout en mix tot een zalf.

Maak de saus : laat de sherry tot 1/2 inkoken en monteer met de boter (koude boter in blokjes) en roer tot een gladde glanzende saus. Kruid met peper en zout. Voeg nu het limoensap toe van 1/2 limoen. Rasp er wat limoenzeste over.

Laat 2 el olijfolie warm worden in een pan, strooi er de panko over en versnipperde look. Laat een halve minuut bakken en giet de crumble over in een schaaltje om af te koelen.

Trek een streep brocollizalf, schik er de vis bovenop, werk af met de prei en de saus en verdeel de crumble over de visfilets.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.