Grietfilet met panade

4
60
  • 4 grietfilets van 150 g
  • 125 g boter
  • 50 g panko
  • 105 g gemalen kaas
  • 1 dooier
  • 1 kl graanmosterd
  • 2 rijtjes honingtomaatjes
  • 100 g water
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g witte wijnazijn
  • 4 jeneverbessen, gedroogd
  • 1 steranijs
  • 1 takje tijm
  • 1 venkel
  • 60 g basilicum
  • 3 el pijnboompitjes
  • Sap van ½ citroen
  • 1 teentje look
  • 15 cl olijfolie
  • ½ butternutpompoen
  • 2 dl kippenbouillon
  • 200 g champignons

Maak de panade :

Meng 100 g smeerbare boter met de panko.  Kruid met peper en zout.  Voeg 25 g kaas toe, 1 dooier en de graanmosterd.  Meng alles goed.

Maak de snoeptomaatjes :

Laat het water opkoken met de suiker en de witte wijnazijn.  Voeg tijm, jeneverbessen en steranijs toe.  Neem van het vuur, laat even afkoelen.  Pel de honingtomaatjes en giet het mengsel over de tomaten.  Laat marineren.

Maak de pesto :

Mix de basilicum, kaas, look, olijfolie, citroensap, pijnboom pitten en peper en zout tot een pesto.

Butternut :

Snijd een paar schijfjes flinterdun met de mandoline, versnijd de rest in kleine blokjes.  Gaar de butternut in de kippenbouillon. En mix tot een zalfje.  Kruid met peper en zout.  Gaar de rondelletjes apart heel kort in gezouten water.

 

Bak de champignons heel kort aan in hete boter, kruid met peper en zout en wat citroensap.

Snijd de venkel heel fijn en besprenkel met citroensap, kruid met peper.

Dresseer :

Schik enkele rondjes butternut op het bord samen met enkele toefjes pompoenzalf.  Bak de vis en schik op het bord samen met de tomaatjes en de champignons.  Werk af met de pesto en de venkel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.