Grietfilet met kaascrème en gepocheerd kwartelei

4
45
  • 8 krieltjes
  • 4 stukjes grietfilet van 50 g
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 1 gewone aardappel
  • 4 kwarteleitjes
  • 150 g halfzachte kaas, type brie
  • 150 g roomkaas, philadelphia
  • 4 sneetjes toastbrood
  • peper en zout
  • 500 ml kippenbouillon
  • boter, om te bakken
  • 2 lente-uitjes
  • scheut azijn

 

Snipper de ui en de prei, snijd de aardappel in stukjes. Fruit aan in wat boter en blus met de bouillon, kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje, onder deksel garen. Snijd de korst van de brie en snijd de brie in blokjes. Mix de soep fijn, voeg er geleidelijk, terwijl je blijft mixen, de brieblokjes en philadelphia aan toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe.

Halveer de krieltjes en blancheer ze.

Pocheer de kwarteleitjes in water met een scheut azijn, elk eitje 1,5 minuut. Toast het brood in een grillpan of toaster. Snijd de toast in soldaatjes.

Bak de stukjes grietfilet in wat boter. Leg de krieltjes en stukjes griet in een klein kommetje. Schenk er de briecrème op en werk af met het kwarteleitje, briochebrood en lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.